Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yurt dışına kaçmasının ardından, İfade değişiklikleri ile Türkiye’de hakkında açılmış ve açılabilecek davaların olduğu öne sürüldü.

Türkiye’den kaçarak Karadağ’a yerleşen “Caz Sedat” lakaplı Sedat Peker’in “suç üstlenerek” hapishanede yatan iki adamının dilekçe vererek ifade değiştirmek istedikleri öne sürüldü.

Gazete Red’in haberine göre, Ufuk Yapıcı cinayetinde suçu üstlenenlerin, “Sedat Peker azmettirdi, biz para karşılığı cinayeti üstlendik” diye ifade değişikliğine gittiği öne sürüldü.

KÜÇÜKYALI’DA VURULAN HAKAN ÖZMEN’İN, SEDAT PEKER HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU

Küçükyalı’da vurulan Hakan Özmen de, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu dosya da Peker’i bekliyor.

Yurtdışına çıkan ve bir dönem Sedat Peker’in en yakınında bulunan Ahmet Kürkçü’nün açıklamaları Sedat Peker’in suç dosyasını ortaya koydu.

Ayrıca Cahit Çetin cinayetinin de Peker’in azmettirmesiyle gerçekleştiği öne sürüldü.

TRAVESTİYE EVLENME TEKLİF EDEN ADAM’

Cahit Çetin, “Sedat Peker’in bir travestiye evlenme teklif eden adamı” olarak haberlere konu olmuştu.

Fakat daha sonra konunun farklı olduğu, bir kumar meselesinden dolayı öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Cahit Çetin cinayeti de azmettirici olarak Peker’i bekleyen bir diğer dosya.

Sedat Peker hakkında bir dönem patlayan ve sonra üzeri örtülen cinsel saldırıdavasının da yeniden gündeme gelebileceği de iddia edildi.

Bir başka organize suç örgütü lideri Alaatin Çakıcı’nın bir numaralı adamı olarak gösterilen Ömer Korkmaz, Sedat Peker’e “Sen ya bu ülkeden kaçacaksın ya da bu devlet seni alacak” diye konuşmuştu.

TELE1 yorumcusu Can Ataklı, Korkusuz gazetesindeki köşe yazısında askerlerin, Sedat Peker için yürüyüş kararı görüntülerini gündeme getirmişti.

2017 yılında çekilen bu görüntülerde Topçu birliğindeki bir grup asker, çavuşlarının eşliğinde “Devler gelir devler gider tek dev kalır Sedat Peker” diye yürüyüş kararı okuyordu.

Sedat Peker, çürük raporu alarak askerlik yapmamıştı ama Türk ordusundaki bir işbirlikçisini kullanarak kendi reklamını yapıyordu. Can Ataklı bu görüntülerin ‘Gizli ordu’ iddiasını güçlendirdiğine dikkat çekmişti.