Sedat Peker, kardeşinin bugün serbest bırakılmasının ardından "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir. Müracaat savcısına gidecek suç itirafı yapacak" dedi.

Sedat Peker, YouTube kanalında yayınladığı son videosunda, Kuzey Kıbrıs'ta 1996 yılında katledilen gazeteci Kutlu Adalı ile ilgili Korkut Eken'i işaret ederek, "Bana dedi ki, Kıbrıs'ta bir adam var, evet abi dedim, bu dedi Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor, genciz o zaman, bizi bi doldur boşalt.... Dedi ki, iki tane bana profesyonel lazım. Dedim ki abi sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i dedim, uzmandır dedim. Allaha şükürler olsun, onun (Kutlu Adalı) kanını bize nasip etmedi, namuslu adam, bugünleri görmüş adam, bunun için çalışmış, Rumlara falan satacağı yok ülkeyi... Geldiler 3-4 gün sonra, denk gelememişler, Korkut abiyle konuştuk, dedi sonra tekrar gideceğiz. Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş, karşılaştık Korkut abiyle, halloldu dedi" ifadelerini kullanmıştı.  

Peker'in bu iddialarının ardından kardeşi Atilla Peker, 23 Mayıs'ta Muğla'da gözaltına alındı.

Sedat Peker kardeşinin gözaltına alınması üzerine sosyal medyadan "Korkut Eken ile Mehmet Ağar'ı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz" şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Atilla Peker bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.   

'BAKALIM İFADESİNİ ALACAKLAR MI?'

Sedat Peker sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda, "Kardeşim Atilla PEKER adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir" dedi.

Peker bir başka tweetinde ise "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili kardeşim Atilla PEKER birazdan müracaat savcısına gidecek. Bakalım orada ifadesini alacaklar mı? (suç itirafı yapacak)" ifadelerini kullandı.