Seçmen listeleri, bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılıyor. Yurtdışı Seçmen Kütüğü de ''www.ysk.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde esas alınacak kütüklerde ismi olmayan vatandaşlar, 31 Mart'a kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak isimlerini yazdırabilecek.

Adres değişikliği yapanlar ve okudukları yerlerde oy kullanmak isteyen öğrenciler bu süre zarfında nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıt sistemine kayıt yaptırabilecek.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne yazılmak için seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurtdışı olmasına rağmen, Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde ismi bulunmayan, yurtiçinde seçmen kütüğünde kayıtlı olup da yerleşim yerini yurtdışına taşıyan Türk vatandaşlarının da, adres kayıt sistemine dahil olabilmeleri için en yakın dış temsilciliğe başvurmaları gerekiyor.

Seçmen niteliğine sahip olmakla birlikte MERNİS Adres Kayıt Sistemi'nde (AKS) yerleşim yeri adresi bulunmayanlar listelere yazılamayacak. Bu durumda olanlar, 5490 sayılı kanunun 50. maddesi hükmü gereği askı süresi içinde adres beyan formu doldurarak sandık seçmen listesine yazılabilecek.

Özürlü seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için sandık ataması yapılırken göz önünde bulundurulmak üzere, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'ndan özürlülerin listesi Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nce muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlandığı 14 Mart'tan önce istenecek. Alınan bilgiler topluca seçmen kütüğüne işlenecek ve muhtarlık bölgesi askı listelerinde (Ö) harfi ile gösterilecek.

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 24 Nisan'da başlanacak.

ZAMAN