HİLVAN’DA 6 ÖLÜ

Urfa'nın Hilvan ilçesi Yuvacık (Hêlun) Köyünde iki muhtar adayının yakınları arasında yaşanan silahlı kavgada ölenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Orhan Tanık, Semih Çelik, Ertem Çelik ve Davut Çelik'ten sonra Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Bedirhan Çelik ve Suphi Tanık'ta yaşamını yitirdi.

Cenazelerin 4'ü Balıklıgöl Devlet Hastanesi morgunda tutulurken, 2 cenaze ise Hilvan Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. Kavgada Kalaşnikof marka otomatik silahın kullanıldığı öğrenilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Bu arada köyde ve hastanelerde güvenlik güçlerinin olağan üstü tedbir aldığı gözleniyor.

KIRIKHAN’DA 2 ÖLÜ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Gölbaşı köyünde bulunan İskan İlköğretim Okulu bahçesinde, muhtar adaylarının akrabaları arasında oy verme nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle iki grup arasında silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışma sırasında kavgada Ayşe Y. ve İsmail B. Olay yerinde yaşamını yitirirken, isimleri öğrenilemeyen biri ağır 9 kişi yaralandı.

Yaralılar, Antakya ve Kırıkhan'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaşamını yitiren kişinin cesedi ise Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çatışma sonrası ise jandarma köyde yoğun güvenlik önlemi aldı.

RİZE'DE UZMAN ÇAVUŞ AĞIR YARALANDI

Rize'nin Küçükçayır Köyü'nde muhtar adaylarını destekleyen 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen Jandarma Uzman Çavuş Korhan Soylu, ayak ve kasığına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralandı.