Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 seçim barajının yüksek olduğunu belirten çocuk yuvası işletmecisi Aylin Kotil, seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya kadar protesto yürüyüşü düzenledi.

Aylin Kotil, yürüyüşün tamamlanmasının ardından yanında getirdiği manifestoyu TBMM’ye teslim edecek.

Bu sabah Haydarpaşa Garı’ndan yürüyüşe başlayan Aylin Kotil Kartal’da yaptığı açıklamada, "Bu gün sabah saatlerinde Haydarpaşa Garı’ndan yürüyüşe başladım. Ankara’ya meclise kadar yürümeyi düşünüyorum. Yaklaşık 450 kilometre. Amacım seçim barajının düşürülmesi. Daha demokratik bir Türkiye ve daha çok katılımın olduğu bir meclis. Herkesin kendinden bir şey bulabildiği herkesin temsil edildiği bir meclis görmek istiyoruz. Bunun için yürüyorum" diye konuştu.

20 ila 22 gün içinde Ankara’ya varmayı planladığını söyleyen Kotil, "Sadece gündüzleri yürüyeceğim. Çünkü gece köpek ya da yırtıcı bir hayvan çıkabilir endişesi taşıyorum" diye konuştu. Kotil, yürüyüş boyunca kendisini bir aracın takip edeceğini ayrıca bir hemşire ve bir avukatın da ilerleyen günlerde kendisine destek olacağını söyledi. (Posta)