Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için gazeteci, aydın ve yazarlar tarafından başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu ile gazeteci- yazar Ahmet Nesin için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde tutulan "Özgürlük Nöbeti" devam ediyor. 

6'ncı gününe giren nöbeti Adli Tıp Uzmanları Derneği üyeleri ve Şebnem Korur Fincancı'nın öğrencileri devraldı. Nöbeti devralan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, nöbet boyunca rengarenk uçurtmaları uçurdu. 


“FİZİKİ OLARAK TUTSAKLAR” 

Nöbette konuşan Adli Tıp Uzmanı Derneği Başkanı Nadir Arıcan, nöbeti tutmaktan onur duyduğunu belirterek, 20 Haziran'ın tarihe kara bir gün olarak geçtiğini söyledi. Arıcan, "Bizler burada gerçeğin belgeleyicileri olarak bulunuyoruz. Ama en önemli belgeleyicimiz şuan duvarların arkasında fiziki olarak tutsak" dedi. 

Fincancı'nın yaşanan hak ihlallerini belgelediği için hedef alındığını söyleyen Arıcan, "Onu duvarların arkasında tutanlar sanmasınlar ki gerçekleri belgeleyecek kimse kalmadı. Bizler de onun bıraktığı yerden devam edecek olan belgeleyicileriz" diye konuştu. Gazeteciler serbest kalana kadar nöbetin devam edeceğini belirten Arıcan, gerçeklerin tutsak alınamayacağını söyledi.

Fincancı'nın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden öğrencisi Hasan Şarman ise, karanlık amaçların karşısında duran, barış ve kardeşliği savunan herkesin hedef alındığını kaydetti. Şarman, "Hocamız hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştı. Hocamızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diye belirtti. 

“Özgürlük Nöbeti” yarın aynı saatte devam edecek.

Kaynak: DİHA