1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Roboski’den yola çıkan Halil Savda ve arkadaşları Ankara'ya ulaştı.

 

Savda ve arkadaşları, “Asker ve gerilla aileleriyle karşılaştık. Onlar ağladı, biz ağladık. Asker ve gerilla aileleri bizim yürüyüşümüze katıldılar bize destek verdiler” dedi.

 

Ankara’ya varan Savda ve arkadaşları, Ankara Dikmen’de yüzlerce kişi tarafından karşılandıktan sonra Kızılay’a doğru yürüyüşe geçtiler.

 

SİYASİ TUTSAKLARI SELAMLIYORUZ

Savda ve arkadaşları Sakarya Meydanı'nda da emek ve demokrasi güçlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Siyasi tutsakları selamlıyoruz” sloganlarıyla karşılandı.

 

Burada kurulan sahnede sanatçı İlkay Akkaya barış yürüyüşçülerine destek amacıyla şarkılarını seslendirirken, sahnede söz alan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, “İki kişiyle başlayan yürüyüş Ankara’da binlere ulaştı” dedi.

 

BARIŞÇIL SÜREÇ DESTEKLENMELİ

Gür'ün ardından konuşan Halil Savda ise, “Yürüyüşün ilk gününden şimdiye kadar barış yanlıları Türkiye’nin her yerinden destek verdiler" diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Biz Suriye’ye karşı AKP hükümetinin izlediği baskı politikasının bitmesini istiyoruz. Hükümetin burada barışçıl bir süreci desteklemesi gerekiyor.” (ANF)