Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık eylemcilerle telefonda görüştü. Neden eylemi yaptılar, ne istiyorlar, Avukatlar mı, Savcı ile ne konuştular hepsini cevapladılar.

Polislerin sicil numarasını veriyoruz 3 polisin isimleri. Dosyayı araştırdığımızda kriminal büronun yazılarından 21 polisten üçünün öne çıktığını Berkin'i vuranlar olabileceğini öğrendik.

Biz de bu dosyada polislerin fotoğrafularına baktık ve kriminal büronunu hazıladığı bir rapor var, fotoğraflar var orada görev yapan polislerdden üçü kırmızı çerçeve içine alınmış. Onlar olabilir denmiş.

Birinin ismi öne çıkıyor. G.T. isimli bu polisin açıklanmasını istiyoruz. Diğer ikisinin sicil numarası var. Onların isimlerinin açıklanmasını istiyoruz. Kimlikleri açıklanan polisler de canlı yayırnda suçlarını itiraf edecekler.

3 saat süre tanımıştık sürenin dolmasına az bir kala heyetle irtibata geçibildik. Yetkililerin Berkin Elvanı'n katillerini açıklayacağın taahhüt etmesi üzerine o açıklama olursa müzakere sürür dedik. Emniyet müdürü'nün açıklaması bu yüzden yaplıdı, bu nedenle süreyi uzattık.

Şimdi taleplerimizi yerine getirsinler isimleri açıklasınlar. Sicil nolarını verdik. İsimlerin açıklanmasını istedik ve onlar açıklandıktan sonra eylemi bitireceğiz.

İçeri girişmizle ilgili açıklama yapmayacağız. Daha sona ortaya çıkacaktır. Avukat değiliz.

Berkin sıradan biri insandı ama bizim çocuğumuzdu. Berkin'i biz tanıyorduk kişisel olarak da tanıyorduk. Bizim elimizde buyüyen bir çocuktur Berkin.

Bizim kardeşimiz canımız yoldaşımızdır.

Kulandığımız yöntemler ve eylemimiz meşrudur.

Savcı kendini savunmaya çalıışıyor ama dosya elimizde. Avukatların başvuruları var. Dosyanın bugüne kadar ki gelişim sürecini biliyoruz. Hiçbir şekilde savcılar olaya el atmadı. Bu anlayışla savcı da polislerin korunasında sorumludur. Kendisine de bunu söyledik zaten. Kamera görüntülerinin peşine avuktlar, aileler düştü. Devrimciler defalarca bunun için eylemler yaptı, meydanlarda eylem yaptı işkence gördü. Bu eyleme karar verirken en başta da belirtmiştik, bu güne kadar her şey yapıldı. Demokratik yoldan adım atmamakta ısrar etti devlet. Biz de namullarla adalet sağlarız dedik.

Sonuçta biz bu eylemi yapmaya karar verdik ve bunun için her türlü yöntemi deneyerek buna mecbur bırakıldığımızı bu yöntemidir. Devrimciler bu ülkede adaletin sağlanması için çok çaba sarfettiler.

(cumhuriyet.vom.tr)