Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin'e yönelik operasyona dair yaptıkları paylaşımlar gerekçesiyle yargılanan 2 kişi hakkında verilen beraat kararına, "Kürtçe cümle paylaştı" gerekçesiyle itiraz etti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bağlı paramiliter gruplar tarafından Afrin'e yönelik başlatılan operasyona karşı sanal medya hesaplarından paylaşım yapan O.K. ve B.Y., 22 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alındı. 2 kişi hakkında daha sonra "örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla dava açıldı. Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçtiğimiz aylarda yapılan duruşmasında 2 kişi hakkında beraat kararı verildi. 

KÜRTÇE PAYLAŞIM

Gökhan Altay'ın Mezopotamay Ajansı'nda yer alan haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, karara karşı Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi Başkanlığı'na itirazda bulundu. İtirazda, her iki ismin hakkında verilen kararın bozulması ve Kürtçe paylaşımları gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi. İtirazda, O.K.'nin "Afrin savaşına hayır Afrin işgaline hayır" şeklindeki paylaşımı retweet ettiği belirtilerek, "Atlı geldi yaya gitti" anlamını taşıyan "suvarpat heyacu" şeklindeki Kürtçe cümleyi paylaştığı görülmüştür" denilmesi dikkati çekti. 

TAŞ TUTAN ELE CEZA TALEBİ

İtirazda, B.Y'nin ise Afrin'e yönelik operasyon öncesi 4 Ocak 2018 tarihinde twitter hesabı üzerinden taş tutan bir el fotoğrafı paylaştığı ve "Hakikat aşktır, aşk da ekmek kavgasıdır anlamına gelen Kürtçe bir cümleyi paylaştığı" kaydedildi. İtirazda, B.Y.'ye dair, "20 Ocak 2018 tarihinde 'Türk askerlerini diri diri yakanlara verilmeyen tepki Afrin için veriliyorsa bir tahammülsüzlüğün nesi milli! Neresi islami ya da insani! Afrin savaşına hayır' şeklinde paylşımda bulunduğu, 'Biz bugün bir kere daha öğrendik ki dedelerimizin babalarımızın düşmanları dost olmaz' anlamında bir cümleyi paylaştığı..." ifadelerine yer verildi.