Kayseri’de operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak’la birlikte 3 kişi adli kontrol şartıyla savcılıktan serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kayseri’de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak’la birlikte 3 kişi adli kontrol şartıyla savcılıktan serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dün Kayseri'de yapılan 'paralel yapı' iddiası operasyonunda aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişi, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Boydak'ın gözaltına alınmasına TÜSİAD'dan sert tepki gelmişti. TÜSİAD dün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak’ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz. Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz" ifadesi kullanılmıştı. Memduh Boydak sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra savcıya ifade verdi.

TÜSİAD'DAN BOYDAK AÇIKLAMASI

Bugün ise TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, "TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Dün de bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştık. Bugün burada sayın Boydak’ın eksikliğini gerçekten hissediyoruz" açıklamasında bulundu.