Açlık grevi eyleminde 269 günü geride bırakan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandıkları davanın altıncı duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki duruşma salonunda görülmeye başlandı.

Eylemine Numune Hastanesinde devam eden Gülmen geçtiğimiz duruşmadaki talebine rağmen yine duruşmaya getirilmedi. SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılacak olan Gülmen, her söz verildiğinde savunma yapmadığını ve duruşma salonuna gelerek ifade vermek istediğini söyledi.

Öte yandan duruşmaya destek olmak için İstanbul’dan yola çıkan araç Ankara girişinde durdurularak bağlandı.

şine geri dönebilmek için açlık grevi yaparken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile ev hapsindeki Semih Özakça ile tutuksuz Acun Karadağ’ın yargılandığı davanın 6’ncı duruşması bugün Ankara’da görülmeye devam edecek.

Mahkemeye getirilmeyen Nuriye Gülmen, Numune Hastanesi’nden SEGBİS yolu ile duruşma salonuna bağlandı. Tanık Ömer Lütfi Zeren de duruşma salonuna bağlandı.

‘GİZLİ TANIĞIN SÖYLEDİKLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR’ 

Tanık Ömer Lütfi Zeren “Nuriye ve Semih hoca ile Gezi direnişi sırasında tanıştım. Ben de akademi camiasından biriyim. Nuriye hocanın çevirdiği Milenaya Mektuplar kitabını görmüştüm ve Eskişehir’de yaşadığını öğrendiğimde dikkatimi çekmişti. Berkin Elvan eylemine katıldım. Nuriye Gülmen’i orada gördüm. Öncesinde buluşmadım. O gösteriye çok kalabalık bir katılım olmuştu. Nuriye hocayı kitlenin ortalarında gördüm. O gösteride bir patlama olduğunu hatırlamıyorum. Gizli tanık Berk’in söyledikleri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Tanık Yaprak Yılmaz Nuriye Gülmen’i tanıdığını, eyleme polisin müdahale ettiğini ve eylemde kimsenin bomba atmadığını kaydetti. Yılmaz, gizli tanığı tanıdığını belirterek, “Yalancı biriydi, her şeyi abartırdı. Ben yalanları sebebiyle arkadaşlığımı kestim” dedi.

AMAÇ YÜKSEL DİRENİŞİNİ KIRMAK’

Açlık grevindeki eğitimciler ile birlikte yargılanan öğretmen Acun Karadağ söz aldı. Açlık grevinin bireysel ve demokratik tercih olduğunu söyleyen Karadağ kendisinin bu eylemi yapmamasının sebebi olarak kalbindeki pili işaret etti. Başkalarına zarar veren eylemlere çocukluklarından bu yana karşı olduklarını söyleyen Karadağ, “Başkasına zarar vermek yerine kendi bedenlerimize zarar veririz. Savcı ben açlık grevi yapmadığım için benim beraatimi, Nuriye ve Semih açlık grevi yaptığı için onları cezalandırmak istiyor. Amaç Yüksel direnişini kırmak” dedi.

‘İNSAN AÇLIK GREVİYLE NASIL YARDIM VE YATAKLIK YAPAR?’

Nuriye Gülmen ile birlikte başladığı açlık grevi eylemini serbest bırakılmasının ardından ev hapsinde sürdüren Semih Özakça ifade vermeye başladı. Savcının terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım ettiği iddiasına, “Kanıtı nerede” diye soran Özakça, “Yardım ve yataklık deniyor, insan açlık grevi ile nasıl yardım ve yataklık yapar?” ifadelerini kullandı.

Savcılık yeniden Nuriye Gülmen’in adli kontrol ile tahliye edilmesini istedi.

Kaynak: Gazete Duvar