Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e verilen hapis cezalarına itiraz etti.

“Terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarından verilen cezalarını az bulan savcı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu.

Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 1 Şubat’ta karara bağlanan davada, Gültan Kışanak’a “terör örgütüne üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan ise 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Tuncel’e ise “terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da 5 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Murat Karakuş, cezaları az bularak karara itiraz etti.

Karakuş, itirazında Kışanak’ın “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan da ceza almasını ve “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da bir kez değil iki kez ceza almasını talep etti. Karakuş, Tuncel için ise alt sınırdan uzaklaşılarak cezanın üst sınırdan verilmesini istedi.