Polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un soruşturmasında önemli bir ayrıntı ortaya çıktı

Okmeydanı Cemevi’ne bir cenaze töreni için gittiği sırada polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un soruşturmasında önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre soruşturma savcıHasan Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istediği yazısında, şüpheli polisin “orantılı ateş” ettiğini ve meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti.

TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre; Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, savcının bu tutumunun “polise soruşturma izni vermeyin” anlamını taşıdığını söyledi. Savcılığın böyle bir soruşturmada izin isterken, bu ifadeleri kullanamayacağını belirten Kazan, yazıda sadece soruşturma izni talebinin yazılması gerektiğini söyledi. Savcının bu yazısının “kasten adam öldürme” değil, “taksirle adam öldürme” suç vasfıyla ilgili olduğu belirtildi.

Soruşturmanın objektif bir savcıya devredilmesini isteyen Kazan ayrıca, soruşturma bürosunun da değişmesi gerektiğini söyledi. Soruşturmanın memur suçları bürosu savcılığınca yapılması için başsavcılığa başvuruldu.