Suruç-Kobane Dayanışma Koordinasyonu ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, IŞİD zulmünden kaçanlar için yardım kampanyası düzenliyor.

IŞİD’den kaçan 200 bin Kobenêli’nin yaklaşık 120 bini, Urfa’nın Suruç ilçesi ve civarına sığındı. Savaşın göçe zorladığı Kobanelilerin önemli bir bölümünü kadınlar, çocuklar ve bebekler oluşturuyor. 20 bin çocuk ve 0-3 yaş arası yaklaşık 6 bin 500 bebek oldukça zor koşullarda yaşamaya çalışıyor.

Suruç Belediyesi sınırlı imkânları ve gelen yardımlar çerçevesinde ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışsa da yardımların giderek azalıyor. Kurulan çadır kentlerle barınma sorunu önemli ölçüde giderilmiş olsa da bebekler için koşullarıd aha elverişli hale getirebilmek amacıyla bebek beşiklerine ihtiyaç var. Tüm duyarlı kişi ve kurumlara bu konuda çağrıda bulunarak, bebeklerin zorunlu yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için iki başlık altında kampanya başlatıldı.

Suruç-Kobane Dayanışma Koordinasyonu ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başlattığı kampanynın amacı şöyle:

Kış şartlarıyla da giderek zorlaşan çadır yaşamı bebekler için uygun değil. Daha korunaklı uyuyabilmeleri için beşiğe ihtiyaçları var. Kampanya çerçevesinde, bebeklerin beşik ve biberon ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleniyor.

Savaşın göçe zorladığı anneler, yeterince beslenememekten ve yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bebeklerini anne sütüyle besleyemiyor. Yetişkinlere yönelik gıda dağıtımlarının gecikmesi büyük sorunlara neden olmasa da, bebekler için mama, bebek ve çocuklar için süte ihtiyaç var.
Kampanyalar için tüm STK, parti, dernek ve kuruluşları dayanışmaya, kampanya çağrıcısı olabilecek her kurumu, bulunduğu yerellik üzerinden ortak dayanışma ağını örmeye çağırısı yapılıyor. (dokuz8haber)