1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ortak bir açıklama yapan çok sayıda gazeteci, aydın ve sanatçı, ‘Tüm yurttaşları barış ve adaletten yana tutum almaya çağırıyoruz” talebinde bulundu.

 

Aralarında Ahmet Şık, Ertuğrul Kürkçü, Nuray Mert, Levent Tüzel, Mehmet Bekaroğlu, Tatyos Bebek, Filiz Koçali ve Ufuk Uras’ın da bulunduğu 59 ismin imzaladığı çağrıda, şöyle denildi: “İçeride süregelen ve büyük acılar yaşadığımız savaş yetmezmiş gibi şimdi de Suriye’yi de içine alan yeni savaş senaryoları üretilmekte. Bu ortamda Gaziantep’te patlayan bomba ve ölümler hakiki bir soruşturma konusu yapılmak yerine toplumu savaşa ve düşmanlığa yöneltmek için kullanılmaktadır. Barışın sesini yükseltmek için bu 1 Eylül’ü önemli bir gün olarak görmekteyiz. Başta Kürt meselesinin çözümü olmak üzere tüm demokratik hakların kazanımı için, savaşa karşı yan yana gelmeliyiz. Ülkemizin her gün artan ölümlerden, savaştan ve halkları birbirine düşman kılan yaklaşımlardan acilen kurtarılması için tüm yurttaşları barış ve adaletten yana tutum almaya çağırıyoruz.”

 

İMZACILAR

Ahmet Şık, Ali Durmuş, Ali Şanlı, Aydın Çubukçu, Banu Can, Bekir Ağırdır, Bircan Yorulmaz, Bülent Şık, Cavit Nacitarhan, Dilek Göçkin, E.Ahmet Tonak, Ender İmrek, Erdoğan Aydın, Eren Çaşkurlu, Ertuğrul Kürkçü, Esra Arsan, Esra Mungan, Eşber Yağmurdereli, Ezgi Başaran, Faik Bulut, Fatma Gök, Filiz Koçali, Filor Uluk, Gencay Gürsoy, Göksun Yazıcı, Hacer Elçin, Hacı Orman, Hakan Tahmaz, İzzettin Önder, Julide Kural, Kadir Akın, Levent Tüzel, Mehmet Bekaroğlu, Melike Acar, Metin Boran, Murat Akagündüz, Murat Çelikhan, Mustafa Köz, Mutlu Öztürk, Necmiye Alpay, Nuray Mert, Nuray Sancar, Osman Kavala, Önder Çakar, Ruşen Mahmutoğlu, Saruhan Oluç, Sebahat Tuncel, Sevgi Yılmaz, Sevil Demirci, Sezai Temelli, Soner Şimşek, Tatyos Bebek, Tevfik Taş, Ufuk Uras, Umur Coşkun, Vedat İlbeyoğlu, Vedat Yıldırım, Yalçın Yusufoğlu ve Zümray Kutlu.