"Afrin savaşına hayır" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Fatma Demirtağ tutuklandı. 

Mersin'de 22 Ocak günü "Afrin savaşına hayır" sloganıyla yaptıkları eylem gerekçesiyle 6 Şubat günü gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Fatmagül Demirtağ, HDP Mezitli İlçe Eşbaşkanı Mahmut Kamal ve HDP yöneticileri Hasar Orhan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Mersin Adliyesi'ne sevk edildi. 

Kamal ve Orhan ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken Demirtağ ise, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemede ifadesi alınan Demirtağ, yaptıkları eylemin kadın ve çocuklar başta olmak üzere sivil halkın zarar görmemesi talebini içerdiğini söyleyerek serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise, basın metninin suç unsuru oluşturduğu gerekçesiyle "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.