Dün Gökçeada'da meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Saros Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD ise Saros Körfezi'nde iki deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 14.38'de 4.8 ve saat 14.47'de 4.5 büyüklüğünde depremler oldu.

Bugün saat 14:38'te merkezüssü Saros Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada bugün saat 14:38'de Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Küçükanafarta köyünün 21 kilometre kuzeybatısında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, Saros Körfezi'nde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. AFAD depremin merkezinin Saros Körfezi olduğunu da belirtti.

'AYNI SİSTEM ÜZERİNDE OLDU'

Saros Körfez'indeki depremi NTV canlı yayınında değerlendiren İTÜ Öğretim üyesi Okan Tüysüz, "Bu deprem de aynı sistem üzerinde gerçekleşti. Bu nedenle artçı diyebiliriz. Dün de 5.0 büyüklüğünü geçen artçılar olmuştu. Bu aktivite birkaç hafta varlığını sürdürecektir" dedi.

'İSTANBUL'A YAKLAŞMAZ'

Saros Körfezi'nde meydana gelen depremin İstanbul'a yaklaşmasının söz konusu olmadığını belirten İTÜ Öğretim üyesi Okan Tüysüz, "Saros Körfezi içinde kalması şartıyla biraz daha doğuya ilerleyebilir" şeklinde konuştu.

80 ARTÇI OLDU

Dün Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrası 80 artçının olduğu da açıklandı.