Ethem Sarısülük cinayetiyle ilgili sanık polis Ahmet Ş.'nin savunmaları ve bu savunma doğrultusunda hazırlanan iddianame ile çelişen yeni bir bilirkişi raporu ortaya çıktı.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, Ankara Üniversitesi rektörlüğü onayıyla İletişim Fakültesi'nden Doçent Dr. Sevilay Çelenk ve Enver Özüstün tarafından hazırlanan raporda Ahmet Ş.'nin göstericilerin üzerine yöneldiği anda tabancasının elinde olduğu ortaya çıktı.

Raporda, polis memurunun yerdeki göstericinin üzerine yürüdüğü, bu sırada sağ elinde tuttuğu silahın namlusunun göründüğü belirtildi. O sırada Ethem Sarısülük'ün de elinde polis kalkanı olduğu belirtilen rapor, polis memurunun yerden kalkmaya çalışan bir göstericiye tekme attığı ve göstericilerden bazılarının da polise taş attığı belirtildi. Yerden kalkan gösterici uzaklaşmaya çalışırken polis memuru Ahmet Ş. tabancasının mekanizmasının kurduğu belirtildi.

En çarpıcı detaylardan biri de iddianamede polisin 2 el havaya ateş ettikten sonra dönüş hareketinden sonra elinin yere paralel olduğu belirtilmişti. Ancak raporda 'Polis memuru, elindeki tabancayı neredeyse yere paralel olacak biçimde 3. kez ateşliyor. Ateş ederken polis memurunun vücudunun hala göstericilere dönük olduğu anlaşılıyor' denildi.

Vatan'da yer alan, olay anının 'ağır çekim' görüntülerini buradan izleyebilirsiniz