Ankara'da polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük'ün ailesi ile HDK heyeti, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde karakol yapımını protesto eylemi sırasında öldürülen Medeni Yıldırım'ın ailesini ziyaret etmek için Diyarbakır'a geldi.

ETHA'nın haberine göre, Barış Annesi Münibe Koç, Ankara'da Gezi direnişi sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük ve yengesi Çiğdem Sarısülük, Halkevleri, TKP, TKP-1920 ve Ethem Sarısülük İnisiyatifi'nin de içerisinde yer aldığı heyet, Karaçalı'da Tiralo Petrol önünde, BDP Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, HDK ve 78'liler tarafından karşılandı.

Heyet buradan askerlerin ateş açması sonucu vurularak yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın mezarına gitmek üzere Hêzan Köyü'ne doğru yola çıktı. Sarısülük'ün ailesi ve heyet, köyde, Medeni Yıldırım'ın ailesi ve köylüler tarafından karşılandı.

Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük ile Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım'ın annesinin karşılaşması sırasında duygulu anlar yaşandı.