Ethem Sarısülük’ü başından vuran polisin serbest bırakılmasına tepki gösteren Sarısülük’ün kardeşi  “devlet açıkça katilleri korumayı seçti” dedi.

Avukat Bayraktar ise, “Başbakan ‘Polisi yedirtmeyeceğiz’ diyerek yargıya mesaj vermiş oldu” diyerek Hükümet’in katili koruduğuna işaret etti.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz, serbest bırakıldı. Mahkeme, Şahbaz'ın "meşru müdafa" yaptığını savundu. ANF'ye konuşan Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarısülük ve avukatı Kazım Bayraktar, kararı "devletin katilleri koruması" şeklinde yorumladı.

Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarısülük, katil polisin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. "Halkın çocukları ya ölüyor ya da hapiste, katiller de dışarıda geziyor" diyen Mustafa Sarısülük, bu kararla birlikte öfkelerinin arttığını dile getirdi. "Bu ülkenin devleti açıkça katilleri korumayı seçti" diyen Sarısülük, "Mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, hesap sorulana kadar aldıkları hiçbir kararla bizi yıldıramayacaklar. Kardeşimin katilinin serbest kalması ancak öfkemizi artırır, bizi sindirmez” şeklinde konuştu. Sarısülük, İHD ile görüşme yapacaklarını da ekledi.

AV. BAYRAKTAR: BAŞBAKAN, YANDAŞ MEDYA VE YARGI KATİLİ KORUDU

Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar ise, "Meşru müdafaa olasılığı gerekçesiyle serbest bırakılması hukuki değil. Görüntülerde hiç yer almayan bazı şeyleri gerekçe yaptılar; polisin göstericilerin arasında kaldığı ve kendini savunduğu gibi" dedi.

Av. Bayraktar, itiraz yoluna başvuracaklarını açıklayarak, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de iç hukuk yolu bizim için bitmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruya hazırlanıyoruz. İç hukuk yolunda bizim için umut kalmadı. Etkin olma dinamiklerini tamamen bitirdiği için AİHM'e başvuru yolu açılmış oldu."

Sarısülük'ün katili Ahmet Şahbaz'ın serbest bırakılmasında, 'yandaş medyanın' da rolü olduğuna dikkat çeken Av. Kazım Bayraktar, medyanın Sarısülük'le ilgili olmayan görüntüleri yayımlayarak, bu kararın verilmesini ‘meşru’ gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. "Yandaş medyanın da desteğiyle polis korunacak" diyen Av. Bayraktar, "Siyasal iktidar zaten katili korumaya dünden hazırdı. Başbakan’ın ağzından 'polisi yedirtmeyeceğiz' sözünün çıkması, suç işleyen polislerin korunacağı anlamına geliyordu. Böylece yargıya da mesaj verilmiş oldu ve yargı da bunu politikasına yansıttı" diye konuştu. (ANF)