Gazeteci yazar Ahmet Altan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimle başkan olmayacağını gördükçe orduya yanaştığını ileri sürdü.

Altan, ‘‘Son Ağrı olayında gördüğümüz gibi orduyu öne sürerek, çatışmaları hızlandırmaya, HDP’yi böyle geriletmeye uğraşıyorlar. Kan döküyorlar. Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar” dedi.

GriHat’a konuşan Ahmet Altan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara sert eleştiriler yöneltti. Altan, ‘‘Son Ağrı olayında gördüğümüz gibi orduyu öne sürerek, çatışmaları hızlandırmaya, HDP’yi böyle geriletmeye uğraşıyorlar. Kan döküyorlar. Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar. Çok önemsediklerini söyledikleri ‘barış sürecini’ kendi elleriyle kana buluyorlar. Barış umurlarında değil çünkü’’ şeklinde konuştu.

Ahmet Altan, şunları dile getirdi:
‘‘Erdoğan, bu süreci, kendi başkanlığı için bir koz olarak gördü. HDP ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dediği andan itibaren de ‘Kürt sorunundan’ da, ‘barış sürecinden’ de vazgeçti. Kürtlere, ‘barış istiyorsanız faşist bir diktatörlüğü kabul edin’ diyor. Bu, ahlaksız bir tekliftir.’’

Devletin ve derin devletin şiddetinin artarak süreceğini iddia eden Altan, ‘‘Bu iktidarın şiddetten başka gidebileceği bir yer yok. İktidarlarını sürdürebilmek için silaha, baskıya, ölüme ihtiyaç duyuyorlar. AKP bu seçimlerde durdurulmazsa, bu toplum büyük bir bedel öder. Ölümler, baskılar, hukuksuzluklar bitmez’’ diye konuştu.

‘‘Burada, insanların çoğu sadece kendileri gibi olanların ‘eşit ve özgür’ olmasını, diğerlerinin ezilmesini istiyor’’ diyen Altan, medya için de, ‘‘Alçakların kalabalığı hiç olmadığı kadar fazla’’ ifadesini kullandı.