Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ve kırsalındaki bazı köylerde HDP sandık görevlilerinin sandık başından uzaklaştırıldığını ve bazı görevlilerin ise darp edildiğini belirten HDP’li yöneticiler, İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.

HDP İlçe Başkanı Kamil Göktaş yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Sandıklarda oylar kullanılmaya başlandı. Siverek'in belli köylerinde Güvercin köyünde sandık başındaki müşahit ile bize oy vermek isteyenler arasında ‘Siz oy kullanamazsınız, sizin oylarınızı biz kullanacağız’ diye bir tartışma çıkmıştır. Orada bir arkadaşımızın kafasını kırılmıştır. Toplu oy kullanma noktasında ısrarlı olunarak müşahitimiz dışarı atılmıştır.

Müşahit arkadaşımız 50 kişi tarafından linç edilircesine köyden çıkarılmış ve orada oylar AKP’ye verilmiştir. Aşağı Beşyamaç’ta da sandık görevlimizi sandık başından kaldırmışlar blok oy AKP’ye kullanılmıştır.

Büyüktepe, Sarıkaya, Uzunziyaret köylerinde de bulunan sandık görevlilerimiz sandık başından uzaklaştırılarak oylar açık bir şekilde AKP kullanılmaktadır. Durumu seçim kuruluna bildirdik. Sandık başkanları bile tehdit ediliyor, bizleri arayıp yardım istiyorlar.

Siverek’te anti demokratik bir seçim yapılmaktadır. Özellikle HDP hedef alınarak kırsalda anti demokratik bir seçim yaşıyoruz.”