Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki bir askeri karakolda 3 asker hayatını kaybetti.

Başlangıçta Suriye tarafından açılan ateşle yaşandığı yönünde iddialar diler getirilen olayın öyle olmadığı ortaya çıktı.

Son açıklamalara göre, sınır bölgesinde nöbet tutan bir asker iki arkadaşını vurduktan sonra intihar etti.

Saat 00.30 sıralarında meydana gelen olaya ilişkin ilk bilgiler, askerlerin Suriye tarafından açılan ateş sonucu öldükleri şeklindeydi.

Ancak sabah saatlerinde olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda, önce Genelkurmay'dan "terör saldırısı değil", ardından da validen, "ilk bulgular kurşunların bir askerimizin silahından çıktığı yönünde" açıklamaları geldi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sabah saat 10 sıralarında basın toplantısı düzenledi. Vali Küçük, yaptığı açıklamada, "Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet getirip iki arkadaşını şehit edip, intihar ediyor" dedi.

Vali Küçük şunları söyledi:

"Maalesef cinnet hali sonucunda arkadaşlarını şehit düşürüyor. Dün geceden bu yana olay yerindeki kovanlara, delillere ve izlere baktık. Daha fazla detaya girmek istemiyorum çünkü savcılık olaya el koydu.

Biz tedbiren dün gece, her ihtimale karşı yaklaşık 300 jandarma ve 150 özel harekat timiyle geniş çaplı operasyon başlattık. Fakat ilerleyen saatlerde hadisenin bu yönde olduğu yönünde şüphelerimiz kuvvetlendi ve bu kanaate vardık. Şehitlerimizin memleketi Kastamonu, Kütahya ve Malatya’dır."