Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü eylemine polis müdahalesine tepki gösteren sanatçılar, “Annelerin mücadelesini şiddetle durduramazsınız. Mücadele bitmeyecek” dedi. 

Cumartesi Anneleri’nin dünkü 700’üncü hafta eylemine polisin müdahalesine bir tepki de sanatçılardan geldi. 
 
'KINAMAK YETMEZ'
 
Eyleme yapılan polis müdahalesini kınayan oyuncu Deniz Türkali, “O insanların bu tür şiddetle karşılaşması vicdana sığmayan bir şey. Çok alçakça görünüyor bu bana. Kınamak yetmiyor. Öfke duyuyorum. Çok üzülüyorum. Böyle bir hayatı yaşattırılan insanlar için, böyle bir ortamda yetiştirilen çocuklar için üzülüyorum. Cumartesi Anneleri’ne uygulanan, bir devlet politikasıdır. Her şeye rağmen Cumartesi Anneleri’nin 700 haftadır sürdürdüğü bu mücadele devam edecek. Bunu kimse durduramaz. Hele şiddetle asla durduramayacaklar. Olması gereken zaten var olan faillerin cezalandırılması, kayıpların bulunmasıdır” dedi. 

'İYİLİK KAZANACAK'
 
Şair Edip Cansever’in “Mendilimde Kan Sesleri” şiirindeki, “Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir ne kadar benziyoruz Türkiye’ye Ahmet abi” sözlerini hatırlatan oyuncu Levent Üzümcü “Ben de bunu sormak istiyorum dün Galatasaray Meydanı’nda şiddet uygulayanlara. Ne kadar benziyorsunuz Türkiye’ye?” dedi.
 
Kayıplar mücadelesinin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Üzümcü, şöyle devam etti: “ İyiliğin, doğruluğun, dürüstlüğün mücadelesi bitmez. Bugünlere kadar bu insanları mücadele getirdi. Bu iyi insanların az olması; ama sayılarının var olması getirdi bugüne kadar. Savaşları bitiren de kötülüğe karşı dik duranlar hep iyi insanlar oldu. İyi insanlar olmasaydı eğer toplumun içinde toplumlar daha iyiye daha güzele gidemezdi. Toplumlarda her zaman için aklı, fikri, vicdanı hür olmayan, çok kolaylıkla bükülebilecek, bir başkasını kendine çok kolaylıkla düşman edinebilecek çok sayıda insan var. Ama bu insanların var olması kötülüğün kazanacağı anlamına gelmez. Cumartesi Anneleri’nin mücadelesi devam edecek.” 
 
'KORKULARIYLA GÖMÜLECEKLER'
 
İktidarın, bütün güçleri elinde bulundurmanın vermiş olduğu rahatlıkla kendisinden olmayanı yok etmeye çalıştığına dikkat çeken oyuncu Hamit Demir de, “Cumartesi Anneleri’ne de tahammül edemiyorlar. Çünkü, onların vicdanının ne olduğunu en güzel Cumartesi Anneleri gösteriyor. Dimdik onurla 700 haftadır onların suratına sessizce bunu söylüyorlar. Cumartesi Anneleri’ne baktıklarında kendi yaptıklarını görüyorlar. Ve buna tahammülleri yok. Bunun yok olması için uğraşıyorlar. Onlar hiç değişmedi; ama ben de değişmeyeceğim. Tarih kimin doğru olduğunu gösterecek. Çünkü vicdansızlıklarıyla yaptıklarıyla o korkularıyla gömülecekler” ifadelerini kullandı.
 
'ANNELER MÜCADELERİNDEN VAZGEÇMEYECEK'
 
Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftası için Ahmet Kaya'nın 23 yıl önce Cumartesi Anneleri için besteleyip seslendirdiği "Beni Bul Anne" şarkısını kayıp yakınları ile birlikte yorumlayan sanatçı Ceylan Ertem de polisin orantısız şiddet kullandığını belirterek, “Çok üzücü bir durum. Umarım iyi insanlar hak ettiklerini yaşarlar bu ülkede. Çocuklarını kaybetmiş insanlar yedikleri biber gazından dolayı mücadelelerinden elbette vazgeçmeyecek” şeklinde konuştu.