HDP’nin Rojava için Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde 2 yıl önce yaptığı konserde sahne alan Kürt sanatçı Aram Serhat, “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandı.

dihaber'de yer alan habere göre asıl adı Gökhan Sevinç olan sanatçı, 3 Şubat 2015’te gerçekleşen konser sırasında açılan PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri, "Rojava'da insanlık katlediliyor" ve "Anadilde eğitim haktır" pankartları nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 4 gün önce gözaltına alınmıştı. Serhad, 2 gün boyunca İstanbul Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduktan sonra Elazığ Emniyeti’ne sevk edilmişti. 

Elazığ’da da 2 gün gözaltında tutulan Serhad, bugün çıkarıldığı savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Elazığ 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne ifade veren Serhad, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Serhad ile beraber Yılmaz Gülaşkı, Selahattin Demirkapu, Ramazan Karaman, Mahmut Karakoyun, Deniz Canpolat, Cumali Karabal, Ali Haydar Kılıç ve Ahmet Arif Gürses isimli yurttaşların da tutuklandığı belirtildi.