Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın tabelalardaki “T.C.”yi kaldırması Facebook kullanıcıları tarafından protesto ediliyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gitmişti.

Yapılan değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresi kaldırmıştı.

Bu karara karşı olan sosyal medya kullanıcıları Facebook'ta TC adında bir sayfa oluşturarak tepkilerini dile getirmek istediler.

Sayfada kullanıcıların isimlerinin başına "TC" ibaresini koymaları istendi. Buna olumlu yaklaşan birçok kullanıcı isminin başına "TC" ibaresini koydu.

Twitter’da da TC etiketiyle (hashtag) çok sayıda yazışma TT (Top Trend) oldu.

Tabela ve yazışmalardaki TC ibaresinin kaldırılmasına yönelik sanal hassasiyet sürüyor.

“T.C İBARESİ NEDEN KALDIRILIYOR?”

Bu arada CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, düzenlenen yeni yönetmeliklerle kamu kurumlarında “T.C.” ibarelerinin kaldırılmaya başlandığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “T.C.’nin her yerden kaldırılması, Türk, Türkiye ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesini tasavvur ettiğiniz yeni Anayasanızın ön hazırlıklarını mı oluşturmaktadır?” diye sordu.

CHP’li Çıray yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eski yönetmeliğinde, tabelalarda “T.C.” ibaresinin bulunacağı ve en üste yazılacağı belirtilirken, yeni Kurum Tanıtım Yönetmeliği’nde “T.C.” ibaresinin yazılmayacağı, sadece logonun içinde yer alacağına dikkat çekti.

Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın logosundan da T.C.’nin kaldırılmasından sonra Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Sağlık Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gibi kurumların tabelaları ile ilgili düzenlemeler yapılarak T.C. ibaresinin kaldırılmasını kabullenemediklerini belirtti.

Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Uşak’ta gerçekleştireceği bir dizi açılış için hazırlanan afişlerden de Atatürk isminin çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Çıray, Başbakanın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “T.C.” ibarelerinin kaldırılmasının amacını, yasal dayanağını sorarken ayrıca "Asıl rahatsızlık veren şey 'Cumhuriyet' sözcüğü mü?" sorusunu yöneltti.

Çıray, Başbakan’a bu uygulamayı durdurmayı düşünüp düşünmediklerini, “T.C.” ibaresini kaldırmak için daha kaç tabelâ değiştireceklerini, değiştirilecek bu tabelâlar için devletin ve milletin cebinden kaç para harcayacaklarını sordu.

Çıray soru önergesinde, “T.C.”nin her yerden kaldırılması Türk, Türkiye ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesini tasavvur ettiğiniz yeni Anayasanızın ön hazırlıklarını mı oluşturmaktadır?” diye sordu. (CNNTÜRK, Gerçek Gündem)