Samsun'un Terme İlçesi Bafracalı Mahallesi’ne Urfa'nın Viranşehir ilçesinden çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçisi bir ailenin kaldığı çadıra yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda bir kadın hayatını kaybederken bir kadın ise hafif şekilde yaraladı.

Samsun Haber’in haberine göre, saldırıda 36 yaşındaki Perihan A. olay yerinde hayatını kaybederken 27 yaşındaki Nurcan P. ise yaralandı. Yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Nurcan P.'yi Terme Devlet Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. Hayatını kaybeden Perihan A.'nın ise cesedi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Savcılığın olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı belirtildi.Jandarma olayla ilgili yaptığı araştırma da şüpheli olduğu iddia edilen Yüksel Y. ve 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

SAMSUN VALİLİĞİ: TERÖR MAKSATLI BİR OLAY DEĞİL

Samsun Valiliği, Terme İlçesi'ne, urfa'dan fındık işçisi olarak gelen ve çadırda kalan bir aileye yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kadının ölmesi ve 1 kadın da yaralanması olayıyla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

Açıklamada Terme İlçesi Bafracalı Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana gelen ve kaldıkları çadıra açılan ateşle 36 yaşındaki Perihan Akın'ın ölümü, 27 yaşındaki Nurcan Patak'ın yaralanmasıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayın terör amaçlı olmadığı ifade edilen açıklama şöyle:

"Olayın haber alınmasına müteakip İlçe Jandarma Komutanı emir komutasında bir Jandarma Asayiş Timi ile derhal olay mahalline intikal edilmiştir. Olay mahallinin emniyetinin alınmasına müteakip Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlı Olay Yeri İnceleme Timi tarafından yapılan olay yeri incelemesinde, olay yerinin 80 metre batı istikametinde bulunan köy yolunda 2 ayrı ayrı noktada toplam 8 adet 12 kalibre av tüfeği kartuşu bulunduğu, olaya karışan şahıs veya şahısların tespit edilmesi maksadı ile yapılan araştırma ve görgü tanıkları ile yapılan görüşmeler neticesinde olay saatinde olay mahalli yakınlarında bulunan ve olay şüphelisi olarak değerlendirilen Terme İlçesi Muratlı mahallesinde ikamet eden 51 yaşındaki Y.Y., 45 yaşındaki H.A. ve 57 yaşındaki M.A. gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslara ait ev ve eklentilerinde Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile yapılan arama faaliyeti neticesinde Y.Y. ait evde ruhsatlı otomatik av tüfeği ele geçirildiği, olaya karıştığı iddia edilen diğer şüpheli M.A.'ya ait ikametgahta yapılan arama neticesinde ise yivsiz av tüfeği ele geçirilmiştir. Av tüfekleri ve olay mahallinde ele geçirilen 8 kartuş gerekli kriminal inceleme yapılmak üzere Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarına gönderilmiştir. Ayrıca gözaltına alınan 3 şüphelinin ifade alma işlemleri ile olay bölgesinde bulunan kameraların incelenmesine devam edilmektedir. Olay bölgesinde bulanan baz istasyonlarından şüpheli şahısların HTS kayıtlarının alınmasına yönelik talep Terme Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir. Meydana gelen kasten öldürme ve yaralama olayının terör maksatlı meydana gelen bir olay olmadığı, olay şüphelisi kişi veya kişilerin söz konusu cinayeti işleme yöntemlerinden ve olay yerinde elde edilen delil, bilgi ve bulgulardan menfur olayın kasten tasarlanmak sureti ile yapılmış olabileceği kanaatine varılmıştır."