Samsun'da 3 yıl önce boşandığı Emriye Metoğlu'nu (24) sokak ortasında 5 yaşındaki kızlarının önünde öldüresiye döven İbrahim Zarap'ın (27), yargılanmasına başlandı.

18 yıla kadar hapsi istenen Zarap savunmasında, pişman olduğunu öne sürdü, öldürmek niyetinde olmadığını savunarak "Hayatta olmasından belli zaten" ifadesini kullandı.

İddianamede hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen Zarap, bugün ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

BirGün’ün aktardığına göre, tutuklu sanık İbrahim Zarap duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, Emriye Metoğlu'nun yanı sıra kardeşi Rümeysa, annesi Dursune, ve babası İsmail Metoğlu ile avukatları İslam Gezer de salonda hazır bulundu.

Duruşmada Metoğlu'na destek için Türkiye'de birçok ilden avukatın yanı sıra kadın örgütleri temsilcileri de yer aldı.

"HAYATTA OLMASINDAN BELLİ ZATEN"

Duruşmada savunma yapan Zarap, darp ettiği Emriye Metoğlu'ndan özür dileyip pişman olduğunu öne sürdü. Kırıldığını farkettiği telefon yüzünden çok sinirlendiğini, Emriye Metoğlu'nun da "sana çocuğu göstermeyeceğim" dediğini iddia eden Zarap, saldırısının bir anlık bilinç kaybıyla gerçekleştiği bahanesine sığındı.

Öldürmek niyetinde olmadığını savunan Zarap, bunu da "Hayatta olmasından belli zaten, öldürmek isteyen olaya devam ederdi" lafları ile açıkladı.

Oysa ki görüntülere göre Zarap, darbederek yere düşürdüğü ve kendinde olmadığı gözlenen Emriye Metoğlu'na yumruk ve tekmelerle vurmaya devam etmiş, çevredekilerin müdahalesi ile durdurulabilmişti.

Davada daha sonra tanıklar da dinlendi. Mahkeme heyeti, sanık Zarap'ın tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Mayıs'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

6 Mart'ta Samsun'un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye Metoğlu ile ilçe meydanında buluştu.

Zarap, bir anda Emriye Metoğlu'na tekme- tokat saldırdı. İbrahim Zarap'ın, yere yığılan Metoğlu'nu dövdüğü anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen Metoğlu, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, İbrahim Zarap polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emriye Metoğlu, hastanede süren 5 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Zarap, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emriye Metoğlu'nun annesi, Zarap'ın daha önce de kızlarına şiddet uyguladığını, şikayet edip gözaltına aldırdıklarını, ertesi gün salıverildiğini anlatmıştı.