Suriye yönetimi, Kürtlerle ABD’nin çekilme kararı sonrasında başlattıkları diyaloğun ‘yoğunlaşmasını umduğunu’ açıkladı.

Suriye Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Ayman Susan, Kürtlerin Suriye’nin birliğine bağlı kaldığı sürece bazı taleplere olumlu yanıt verilebileceğini söyledi.

Reuters’ın aktardığına göre Şam’da bir grup gazeteci ile bi raraya gelen Susan, “Diyaloğun yoğunlaşmasını umuyoruz. Kütlerin Suriye’nin birliği konusunda duydukları endişelere dair yaptıkları açıklamaların birçoğu olumluydu” dedi.

 Susan, “Diyalog yoluyla taleplerin bazılarının üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz ve bu diyalog, Suriye’nin birliğine bağlılık temelinde gerçekleştiği sürece, bunu garanti ediyor” ifadelerini kullandı.

Susan, yoğunlaştırılmış diyaloğun, ‘özellikle de Türk rejiminin politikalarına yol açan yayılmacı arzular’ gibi zorluklar karşısında ‘önemli olduğu’ yorumunu yaptı.

ABD’nin çekilme kararı sonrasında Suriyeli Kürtlerin Beşar Esad yönetimi ile diyalog başlatmak için Rusya’ya bir yol haritası sunduğu belirtilmişti. Rusya ise cuma günü söz konusu diyaloğun ‘önemli’ olduğu açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Duvar