Almanya'nın Düsseldorf kentinde yüz binler Kobani'ye destek için yürüdü.

IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto eden guruba seslenen PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Arin Mirxan'lar olduğu sürece Kobanê düşmeyecektir" dedi.

Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM) ve PYD öncülüğünde, AABK, MLKP, FKE, FEDA, PÇDK, CİK, PJAK, Partizan, ATİK, YDG, ÖDP, MLPD, Sol Parti, TİKB, Rote Aksiyon ve DİDF olmak üzere onlarca organizasyonun desteğiyle Düsseldorf'ta dev bir yürüyüş düzenlendi.

NRW Eyalet Parlamentosu'na yürüyen ve burada da saygı duruşunda bulunan kitle, Kobani için bir an önce harekete geçilmesi için uluslararası topluma sessizliğini bozma çağrısında bulundu.

Mitingin açılış konuşmasını yapan NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç, Avrupa'daki Kürtler olarak ayakta olacaklarını belirterek, "YPG ve YPJ direnişçilerini selamlıyoruz. AKP hükümeti bugün çetelere açık açık destek veriyor. Biz AKP hükümetini bu yaklaşımlarından dolayı protesto ediyoruz. Dünyanın sessizliğini de" dedi.



'KOBANİ DÜŞMEYECEK'

Uluslararası topluma çağrıda bulunan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Kobanê'de bugün yürütülen direniş insanlık adına yürütülmektedir. Kobanê direnişi sayesinde bütün Kürtler bir araya gelmiştir. Bu direniş sayesinde YPG ve YPJ güçleri savaşmaktadır. Şunu net bir şekilde söylemem gerekiyor ki, Kobanê'de hiç bir savaşçımız ve yöneticimiz geri çekilmemiş ve mücadele içerisindedir. Herkes bunu çok iyi bilsin Kobanê düşmeyecektir. Bugün Kobanê'nin bütün yönetimi ön cephede savaşıyor. Bizim Arin Mirxan gibi kızlarımız ve erkeklerimiz var. Önder Apo gibi bir önderimiz var. Kobanê bugün 27 gündür direniyor" dedi.

Kanlarının son damlasına kadar direneceklerini ifade eden Muslim, "Son dakikaya kadar savaşacağız. Eğer bir gün yenilsek de bu bizim ayıbımız değil. Çünkü biz direniyoruz. Bu ayıp bize yardım sözü verip de yerine getiremeyenlerin ayıbı olur. Dünya devletlerin ve insanlığın ayıbıdır. Herkes bunu çok iyi bilsin“ diye konuştu.



KCK: KOBANE ULUSAL RUHTUR

KCK Yürütme Konseyi ise yaptığı yazılı açıklamada yürüyüşe destek veren bütün kuruluşları selamlayarak, "Gün birlik günüdür. Özgürlük birlikten geçer. Ancak bu şekilde DAİŞ çetelerine karşı mücadele edebilir ve geçit vermeyiz. Halkımız yürüttüğü mücadele ile bu defalarca ispatlamıştır. Bugünde bu bilinç ile sokakta olmalı ve mücadele etmelidir" denildi.

Kobani'nin Kürtlerin ulusal ruhu olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Kürdistan'da başta Başur, Bakur ve Rojhilat olmak üzere halamız dünyanın birçok yerinde ayaklanmıştır. Buda Kobanê'nin direnişinin ne kadar haklı ve önemli olduğunu bize göstermiştir. Halkımız bundan sonra da ayakta olmalı. Kobanê'ye destek eylemlerinin içerisinde olmalı. Başarı ve özgürlük ancak böyle gelir."



KURUMLARDAN MÜCADALE ÇAĞRISI


Avrupa Alevi Bbirliği Federasyonu Genel Sekreteri Özgür Öz ise Kobani günümüzün Kerbelası olduğunu ifade ederek, herkesi Gezi ruhuyla Kobani'yi desteklemeye çağırdı.

Güney Kürdistanlı GORAN hareketi adına İdris Omar, Kobanê'nin Kürdistan'ın ruhu olduğunu vurguladı. Omar,“Kürtler Kobanê için ayaklanmalı“dedi.

ABDEM adına George Aryo ise Ortadoğu'da Ermeni, Süryani, Ezidiler, Aleviler hep katledildiğini belirterek, “Kürt Özgürlük Hareketi 40 yıldır verdiği mücadele ile halkların birliğini yaratmıştır“ vurgusunda bulundu.

Sol Parti adına Wolfgan Gehrcke ise uluslararası güçleri Kobanê'yi yalnız bıraktığını belirterek, acilenIŞİD'e karşı mücadeleye çağırdı.