Ankara Güvenpark’ta düzenlenen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği bombasaldırıyla ilgili iddianame hazırlandı.

İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve PKK yöneticileri için 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ankara’da 13 Mart 2016’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 36 kişi yaşamını yitirdi, 349 kişi yaralandı. TAK örgütünün üstlendiği saldırıyla soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcıları tarafından hazırlanan 259 sayfalık iddianamede, 9’u tutuklu 55 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile PKK yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan, Zübeyir Aydar, Nuriye Kesbir’in aralarında bulunduğu 43 kişi hakkında, 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 bin 646 yıla kadar hapis cezası istendi. 12 şüpheli için ise farklı suçlardan değişik hapis cezaları talep edildi.

PKK’nin oluşabilecek tepki ve kötü imajı engellemek amacıyla saldırıları TAK’a üstlendirdiği öne sürüldü. Aranan sanıklardan Vahit A. ve saldırıda hayatını kaybeden Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal’ın, PKK’den aldıkları talimat doğrultusunda saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edildi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, “nitelikli olarak kasten insan öldürmek”, “nitelikli olarak kasten insan öldürmeye teşebbüs etmek”, “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etmek”, “patlayıcı madde bulundurmak” suçlamalarından yargılanacak.