Demokrat Haber/ Selda Manduz

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen serbest bırakılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapmak istediği Adalet Nöbeti’ne polis saldırdı.

Polis, Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu'nu da darp ederek gözaltına aldı. Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması sırasında görüntü çekmek isteyen gazetecilere de saldıran polis Artı TV kameramanı Nazım Fayık, Bahadır Demircan, Ali İmran (HDP yöneticisi) ve Melek Çetinkaya'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınanların Sincan Fatih Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

Demokrat Haber'e konuşan Salih Gergerlioğlu’nun avukatı Gizay Dulkadir, Salih Gergerlioğlu’nun ifadesinin alındığını söyledi.

Gözaltına alınan Gergerlioğlu, ARTI TV kameramanı Nazım Fayık ve HDP yöneticilerinin Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet’ten gözaltına alındığını ifade eden Dulkadir, Gergerlioğlu’nun darp edildiğini ve ters kelepçeye maruz bırakıldığını söyledi.

Gözaltına alınanların savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmasını beklediklerini ifade eden avukat Dulkadir, “Salih Gergerlioğlu’nun durumu iyi. Gösteri Yürüyüş Kanununa Muhalefet’ten gözaltına alındılar. Gergerlioğlu’nda ciddi darp var. Kıyafetleri parçalanmış, vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler ve çizikler var. Darp sağlık raporunda işlenmiş bizde tutanağa işledik. HDP yöneticisi Melek Çetinkaya’nın bilekleri ters kelepçeden zarar görmüş. Gözaltına alınanların ifadeleri tamamlandığında savcılığa sevk edilecekler. Beklentimiz savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmaları" dedi.

Salih Gergelioğlu’nun avukatı Bişar Alınak ise yaşananların Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyledi.

Alınak, “Bir evladın bu devletin kendi kanunlarını yerine getirmesi için cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmiyor, darp ediliyor ve gözaltına alınıyor. Herkes kendisini bugün Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Salih Gergerlioğlu’nun yerine koysun ve yaşanan hukuksuzluğu anlamaya çalışsın. Haberlerde oğlunun gözaltına alındığını (eğer izlemişse) duyan o babanın çaresizliği ve duyduğu acı bu ülkenin ayıbıdır” dedi.

Fotoğraf: MA