CHP’yi, babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine karşı ciddi bir tavır almamakla eleştiren Salih Gergerlioğlu, “Küçük siyasi işleri bırakıp, artık adalet ve barış talebinde buluşmamız gerekiyor” dedi.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, 9 Nisan Cuma günü cezaevindeki babasını ziyaret etti.

Salih Gergerlioğlu, salgından kaynaklı 14 gün boyunca tek kişilik hücrede kalan babasının sağlık ve moralinin iyi olduğunu, cezaevi yönetimi ile herhangi bir sorun yaşamadığını paylaştı.

ADALET NÖBETİ CEZAEVİNDE SÜRECEK 

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te başladığı ve daha sonra HDP Genel Merkezi’nde  devam ettiği ‘Adalet Nöbeti’ eylemini cezaevinde de sürdüğünü belirten Gergerlioğlu, “Babam, Adalet Nöbeti’nin her koşulda devam edeceğini, adalet talebinin hiç sonlanmayacağını söyledi” dedi.

Salih Gergerlioğlu, “Halkın adalet nöbetini susturamayacaklar. Adalet nöbeti cezaevinde ve dışarıda devam edecektir. Babamın bu konuda cezaevinde çalışmaları var. Ben de dışarıda babamla iletişim halinde devam ettireceğim. Babamın yaptığı sosyal medya yayınlarını devam ettirme planlarımız var. İnsan hakları savunucuları ve aktivistlerin desteğiyle nöbeti devam ettireceğiz. Mücadeleyi büyütme çabasındayız” ifadelerini kullandı. 

‘DEVLETİ YÖNETENLER TOPLUMU TANIMIYOR’

Gergerlioğlu, daha önce de milletvekilliklerinin düşürüldüğü ve siyasi partilerin kapatıldığını, ancak devletin başarısının söz konusu olmadığını söyledi. Gergerlioğlu, “Milyonlarca insan HDP’ye oy veriyor. Bu devlet ve onu yönetenlerin toplumu tanıyamadıkları anlamına geliyor. Bölgenin insanını anlayamamaktır. Bölgenin insanın oy verdiği partiyi tanımamaktır. HDP, temelinde Kürt sorununun çözümü için Meclis’te bulunuyor. İktidar bu halkın partisi olan ve 6 milyon insanın iradesine saygı göstermiyor. Halkın seçtiği vekili nasıl cezaevine atıyorsunuz? Bu iktidar Kürt halkı ve Türk halkına saygı duymuyor. 40 yıldır devam eden bir mücadele var. Ne kadar saldırsalar da bir anlam ifade etmez” diye konuştu.

'CHP DESTEK VERMİYORSA...'

Yaşananlardan muhalefetin atıl kaldığını da söyleyen Gergerlioğlu, şöyle devam etti: “Babamın milletvekilliği düşürülürken sadece kendi partisi HDP yanında durdu. Ana muhalefet ciddi bir tavır takınmadı. Babam zamanında CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi. Enis Berberoğlu’na yapılan haksızlığa karşı babam hep yanında durdu. Bugün CHP destek vermiyorsa, mahalle savunuculuğu yapmış olur. Herkesin bu konuda sert bir şekilde bu hukuksuzluğa tepki göstermesi lazım. Küçük siyasi işleri bırakıp, artık adalet ve barış talebinde buluşmamız gerekiyor.”

Kaynak: MA