Koronavirüsüyle mücadelede 'tersine karantina' gündeme gelebilir. İddiaya göre yeni vaka görülmeyen illerin korunmasına yönelik yeni uygulama gelebilir.

Koronavirüsü salgınına karşı 30 büyükşehir ve Zonguldak’a uygulanan karantinanın, ilerleyen süreçte hiç vaka görülmeyen illere uygulanabileceği iddia edildi. Medyaya bugün yansıyan habere göre vaka görülmediği açıklanan 15 civarında ilin korunması için karantina uygulamasının bu illerde uygulanabileceği kaydedildi. Buna göre bu iller ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebilecek veya sadece il sınırları içerisinde serbestlik söz konusu olacak.

Bu kapsamda, dün iki haftadır yeni vaka görülmediği açıklanan Gümüşhane, görülen 9 vakanın tamamının taburcu edildiği Bayburt, 8 vakanın tamamının taburcu edildiği Dersim, 73 hastanın taburcu edildiği ve 21 hastanın da taburcu edilmek üzere son test sonuçlarının beklendiği Bartın ve çok az vaka görülen Burdur gibi yaklaşık 15 ilde bu uygulamaya geçilebileceği öne sürüldü.