Salgın nedeniyle seçim bölgelerinde çalışma yapamayan MHP’li vekil, telefonla ulaştığı seçmenlerinin kendisine “Dolandırıcı mısın?” diye sorduğunu anlattı.

Neredeyse her hafta sonu seçim bölgelerinde seçmenleriyle bir araya gelen milletvekillerinin çoğu koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretlerine ara vermek zorunda kaldı. Bu süreçte seçmenleriyle diyaloğunu koparmak istemeyen milletvekilleri, çareyi telefonla aramakta buldu.

4 binden fazla hemşehrisini telefonla arayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’a, yurttaşlardan gelen bazı yanıtlar ise dikkat çekti.

“Bugüne kadar kendi partililerimi aramışımdır ancak salgın nedeniyle moral, motivasyon olsun, dayanışma içinde olalım diyerek ilimde, rastgele hemşerilerimi aramak istedim. Onlara hal hatır sordum, bu süreçte bir milletvekili olarak benden bir şey isteyip istemediklerini sordum. Ancak gördüm ki halk ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyor” diyen MHP’li vekil Erbaş, aradığı seçmenlerin inanmakta zorluk çektiğini anlattı.

Erbaş ayrıca “Bazıları bana ‘Dolandırıcı mısın nesin’ dedi. Bazıları da ‘Hele bir telefonunu ver ben bir kontrol edeyim, bakayım vekil misin’ diye yanıtladı telefonumu” diye aktardı.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre MHP’li Erbaş, özeleştiri de yaptı. Erbaş, “Biz hani çocukluğumuzda eleştirirdik ya ‘Bu vekiller ne iş yapar’ diye... İnsan eleştirdiği konumda olabiliyormuş. 3 kez milletvekili adayı oldum, ikisinde kazanamadım, üçüncüsünde kısmet oldu. Gördüm ki halk bizi unutmuş. Hal hatır sormayı, ‘Nasılsın’ demeyi unutmuşuz. Kendimce çıkardığım dersler de oldu bu süreçte” diye konuştu.