Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis Üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi KJA’nın üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır, Silopi’de boşaltılmakta olan Karşıyaka Mahallesi’nden Yeşilyurt Mahallesi’ne yürüyerek geçmek isterken Pazartesi akşamı öldürüldü. Bedeni tanınmayacak durumda olan erkeğin kimliği ise hala tespit edilemedi.

O anı yaşayan ve saldırıda kendisi de yaralanan DBP Silopi ilçe yöneticisi Cabbar Çağatay, tanıklığını Fırat Haber Ajansı’na anlattı.

“ÖNCE PATLAMA OLDU”

Çağatay, önce patlama olduğunu, yaralandıklarını, milletvekillerine haber verdikten yarım saat sonra bulundukları bölgenin tarandığını söyledi:

“Orada bir dere var. Dereyi geçerek Ofis’e gideriz diye düşündük. Ancak köprüye varmadan mobese gördü bizi. Aradan bir dakika geçmeden ya bombaydı ya da havandı onunla bize ateş açıldı. Tek patlama oldu. Yani bir tarama vesaire kesinlikle olmadı. O sırada önümüzdeki iki arkadaş kurtuldu. Bizler geride kalan 6 kişi yaralandık.”

“TARAMA YAKLAŞIK YARIM SAAT SÜRDÜ”

Önce kendini geriye attığını ifade eden Çağatay sonra yalnız kalmasınlar diye yaralı arkadaşlarının yanına gittiğini, Fatma Uyar’ın ayağından, Seve Demir’in ise başından yaralandığını anlattı:

“Fatma’yı kaldırmaya çalıştım o elimi tutarak yarasının üzerine bıraktı. Ama Seve onu kaldırmama izin vermedi. ‘Beni bırak’ şeklinde işaret etti. Diğer arkadaşı aldım ve bir evin bodrumuna saklandık. Bizler oradan çıktıktan sonra bizim ilçe eşbaşkanı ile konuştum. Durumu onlara anlattım. Saat artık 19.30’a gelmişti tahminen. Durumu vekillere aktardıktan yaklaşık 20 dakika sonra Seve, Fatma ve diğer arkadaşların olduğu yere yoğun bir tarama yapıldı. Tarama yaklaşık yarım saat sürdü.”