Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra öldürülen Suriyeli 9 aylık hamile kadın Emani el-Rahmun (20) ile 10 aylık erkek bebeği Halaf el-Rahmun'un cenazeleri, İdlib’e bağlı Cibale köyünde toprağa verildi.

Suriyeli hamile kadın ve bebeğinin cenazesi dün akşam saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü sınır kapısı karşısındaki Babül Hava kapısından Suriye'ye götürüldü.

Cenazeleri teslim alan el-Rahmun’un babası Muhammed Abdülhadi Ali el-Rahmun, yaptığı açıklamada, "Türkiye hükümetinden, bu iğrenç suçu işleyenleri en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli 9 aylık hamile kadın, 10 aylık çocuğu ile birlikte Birol K. ve Cemal B. adlı iki saldırgan tarafından kaçırılmış, 27 yaşındaki kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürülmüştü.

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Suriyeli kadının eşinin çalışma arkadaşları olan Birol K. ile Cemal B. gözaltına alındı.

İki saldırgan emniyetteki ifadelerinde cinsel saldırı ve cinayet suçlarını işlediklerini kabul etti.

Sorguları tamamlanan Birol K. ve Cemal B. ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi’ne sevk edildi.

Birol K. ve Cemal B. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.