Şair ve yazarlar Kobani direnişine bir destek vermek amacıyla bir araya geliyor.

Yarın (cuma) Ceyazir Restoran’ta saat 12:00-14:00 arasında basın toplantısı düzenleyecek edebiyatçılar, “Hayata tutunmak için Kobanê halkının direnişine güç katmak, devletten ve Türkiye halklarından taleplerimizi dile getirmek üzere bir araya gelecek olan biz yazar ve şairler Kobanê için ‘1 cümle’ kuracağız” dedi.

Açılış konuşmasını Murathan Mungan yapacağı basın toplantısının çağrısında, “Kobanê için buluşuyoruz” denildi.

'Kobanê’deki olası katliamı durdurmak için, Kürd olmak şart değil' diyen edebiyatçılar şunları söyledi:

“Kobanê’deki olası katliamı durdurmak için, Kürd olmak şart değil. Süryani, Ermeni, Êzidi ya da Arap olmak gerekmiyor. Musul, Humus, Keseb, Şengal ve Kobanê, dostlarımızın dostları, arkadaşlarımızın akrabasıdır. Hayat için, insanlık için, kadim kültürler için soykırıma seyirci kalma!

Tereddüt ettiğiniz her an ölüm kokuyor, halklar toprağından sökülüyor, kadınlar tecavüze uğruyor, çocuklar sonsuza kadar çocuk kalıyor. Hayat için, insanlık için, kadim kültürler için soykırıma seyirci kalma!

Kobanê için dünya ayaklandı. Direnişi ezme, dostluğu horlama, kötülüğü kışkırtma. Bütün hayatlar kutsal, barış hepimizin hakkıdır. Irk, din, dil, cinsiyet farklarını dağlayarak, toplumu yaralama. Hayat için, insanlık için, kadim kültürler için soykırıma seyirci kalma!

En yakınımızda, göz göre göre soykırım olursa, ağaçlar bile yaprak döker. Gökyüzü utanır bizden. Mezopotamya’mız kanarsa, bundan böyle toprağa tutunamayız. Hayat için, insanlık için, kadim kültürler için soykırıma seyirci kalma!

Hayat kurtarmak varken vahşete katılma. Devlet, insanlık onurumuzu bizden çalmasın. Hayat için, insanlık için, kadim kültürler için soykırıma seyirci kalma!”