Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası, SES Cizre Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi Abdülaziz Yural'ın özel harekat polisleri tarafından bir çocuğun yaşamını kurtarmak istediği sırada katledilmesini, 4 sene önce görev yaptığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi Acil Servisi önünde protesto etti.

"Artık yeter. Yaşatmaya çalışırken Aziz Yural katledildi"
yazılı pankartı açan sağlık emekçileri yakalarında Abdülaziz Yural'ın fotoğraflarını taktı. Eylemde konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Megüç, son zamanlarda ülkede yaşananların insanlık dışı olduğunu kaydetti ve Yural'ın katliamını lanetledi. Savaş koşullarında bile sağlık emekçilerine dokunulmaması gerektiğini hatırlatan Megüç, "Türkiye'de savaş hukukuna uyulmuyor" dedi.

Sağlık emekçileri ve bebeklerin katledildiği bir dönemde yetkililerin açıklama yapmamasına tepki gösteren Mengüç, "Sağlık emekçileri olarak, barış için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

SES İstanbul Şubeleri Dönem Sözcüsü Hüseyin Özerk, 7 Haziran'dan bu yana Kürdistan'da başlatılan savaş politikalarını hatırlattı. Sağlık emekçilerinin görev yapmalarının engellendiğini söyleyeh Özerk, "Sanmayınki iktidar bu savaşı Batı'ya da yansıtmayacak" dedi. Yetkilileri uyaran Özerk, savaşın derhal sonlandırılmasını istedi.

'AZİZ'E SÖZÜMÜZ BARIŞ OLACAK'

Kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini SES Bakırköy Şubesi Eşbaşkanı Nuran Güngör okudu. Güngör, AKP hükümetinin "güvenlik bölgesi" diye tanımladığı yerlerde bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler ve sağlık emekçilerinin katledildiğini söyledi.

Savaş politikaları nedeniyle Kürt halkının katledildiğini belirten Güngör, "Bu savaş ortamında sendikamızın üç üyesi özel harekat polisleri tarafından katledilmiştir. Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun arkadaşlarımızın ardından Abdülaziz Yural yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurularak alçakça katledilmiştir" dedi.

Yural'ın SES Cizre Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirten Güngör, Kürdistan halkı her gün saldırılara maruz kalırken Sağlık Bakanı'nın sağlık emekçilerini korumak yerine, hedef gösteren açıklamalar yaptığına dikkat çekti.

SES olarak savaşa daha fazla kurban vermeyeceklerini vurgulayan Güngör, "Israrla savaşa hayır demekten vazgeçmeyeceğiz. Aziz'e sözümüz barış olacak" diye konuştu. (ETHA)