Osmaniye Kadirli Devlet Hastanesi’nde görevli radyoloji teknikeri Zekeriya Cesurer, hastane bahçesinde bir grup sivil polis tarafından darp edildiğini söyledi.

Olayın 3 Nisan Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında Kadirli Devlet Hastanesi acil servis önünde olduğu öğrenildi. Cumhuriyet gazetesine konuşan radyoloji teknikeri Zekeriya Cesurer, “Hastanenin tomografi bölümünde çalışıyorum. O gün nöbetteydim, akşamüstü mola verdik, hasta yoğunluğu çok fazlaydı. Servisi ilaçladık ve dışarı çıktım. Bu sırada görevli polisler bir şahsı ekip otosuna bindiriyordu. Ceketli sivil biri geldi ve bana dedi dedi ki ‘Burayı boşalt.’ Ben de ‘Zaten kenardayım, hem burada çalışıyorum, nöbetteyim’ dedim. Herhalde beni duymadı ya da duymak istemedi. ‘Ben sana burayı boşalt demiyor muyum’ dedi. Üzerime yürüdü ve boğazıma sarıldı. Bunu gören diğer kişiler de üzerime geldiler ve beni yere yatırdılar, darp ettiler, biber gazı sıktılar” dedi.

Daha sonra hastane personelinin araya girdiğini anlatan Cesurer, “Hastane personeli ayırmaya çalışmış, bizim arkadaşımız ‘Burada çalışıyor’ demiş, onlar da tartaklanmış. Sonra da hastanenin polisi dışarı çıkmış ve onlar ayırmış. Beni yere yatırıp ters kelepçe takmışlardı, onu çıkardılar. Şikâyetçi oldum, darp raporu aldım” ifadelerini kullandı.

ŞİKÂYETÇİ OLDU

10 günlük iş göremezlik raporu aldığını anlatan Cesurer, “Bana saldıran tüm kişiler hakkında şikâyetçi oldum, sonradan öğrendim ki polislermiş. Sağlıkta şiddetin devlet memurlarından gelmesini de şiddetle kınıyorum” diye belirtti.

“Olmaması gereken bir durumdu” diyen sağlık çalışanı şunları söyledi:

“Ortada hiçbir şey yokken bunların yaşanması üzücü. Bana diyebilirdi ki ‘Kimliğini göster’ ben de ‘Buyur abi’ derdim. Belki stresin içindeydi o da ama bu darpla, şiddetle çözülmez. Savcılığa giderek suç duyurusunda da bulunacağım. Hastane de beyaz kod verdi, hastane yönetimi de suç duyurusunda bulunacak.”