SADAT kurucusu, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı askeri Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, 3.’sünü gerçekleştirdikleri İslam Birliği Kongresi’nde konuştu.

MEHDİ GELSİN DİYE ORTAMI HAZIRLIYORLARMIŞ

Akit gazetesinin de medya sponsoru olduğu kongrede Akit muhabirine demeç veren Tanrıverdi, “İslam birliğinin” nasıl olacağını şu sözlerle ifade etti:

“İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz.”

METİNER’DEN TEPKİ: OTURUP DİZİMİZİ DÖVELİM

Tanrıverdi’nin sözleri bir süre sonra sosyal medyaya yansıyınca tepkilere neden oldu.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, şu sözlerle Tanrıverdi’yi eleştirdi:

“Cumhurbaşkanımızın askeri başdanışmanı sıfatını taşıyan biri böyle konuşuyorsa oturup dizimizi dövelim! Düşmanlarımızın arayıp da bulamadığı şeyi kendi ağzından sunuyor! Şimdi o birileri kalkıp bu laflar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef tahtasına oturturlarsa ne diyeceğiz?”

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Cumhurbaşkanı’nın askeri danışmanının dini referanslarda bulunmasını eleştirdi. Bazıları ise Mehdi inanışının İslam’da olmadığını belirterek Tanrıverdi’ye tepki gösterdi.

Kongrenin açılışına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılmıştı.

SADAT’IN KURUCUSU

Eski özel harpçi Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi, kontgerilla eğitimi vermesi ve devlet tarafından denetlenmemesi ile tartışma yaratmıştı.

Adnan Tanrıverdi, şirketinin amacını 2012’de şu ifadelerle anlatmıştı:

“Türkiye’nin köklü askeri gelenekleri ve birikimini ihtiyacı olan ülkelere aktarmak. Kendi deneyimi ve birikimi olmayan ülkelerin silahlı kuvvetlerinin eğitim, strateji gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Dünyada örneği çok. Türkiye’de ilk olacak.”

Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın para karşılığında Suriye’deki silahlı gruplarını eğittiği basına yansımıştı.

Kaynak: Veryansintv.com