Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) varlığına rağmen, Cumhurbaşkanı'na bağlı alternatif askeri yapılanma olarak kurulduğu iddia edilen SADAT'tan sonra, şimdi de 'Ensar ordusu' adı altında paralel bir yapılanmanın oluşturulduğunu öne sürdü.

5 Ocak tarihli yazısında, 2017 yılında bir polis okulunda çekilen ve intikam yeminleri edilen videoya değinen Takan,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İçerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız” ifadelerini anımsattı.

Ahmet Takan’ın, Korkusuz Gazetesi’nde "Ensar ordusu mu kuruluyor?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çok basit bir soru; Mart 2017’de bir polis okulunda çekilen video neden 2019’un son günlerinde tekrar dolaşıma sokuluyor? “AKP karşıtı hainlerin işidir” diyebilirsiniz. Ben de “Bana biraz öyle gelmiyor” diye cevap veririm. Libya’dan gelen davete icap etme gümbürtüleri yüzünden ortalık toz duman iken AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Şehir ve Güvenlik Sempozyumu’nda konuştu. Gözünüzden kaçmış olabilir, hatırlatayım; Erdoğan, “Şehir ne kadar büyükse güvenlik sorunları da o derece yüksektir. Artık şehirlerimizin güvenliğini surlarla koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız bir duruma gelmiş durumdayız. Bu yeni duruma karşı yeni yöntemler geliştirmemiz gerekiyor. Her ülke ve toplum kendi ihtiyaçlarına uygun çözümleri kendi üretmelidir“ dedi. “İçerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız”… Ve devamında yeni fikirler üretilmeli mealinde sözler."

Takan, Erdoğan'ın polisten başka ne tür bir alternatif arayışında olduğu ile ilgili sorulara odaklandı ve Osmanlı Ocakları hatırlatmasında bulundu.

"AKP iktidarının kendi elleri ile semirttiği Osmanlı Ocakları vardı.. Epey bir iş gördürüldü… Sonra uyumaya bırakıldı. Pek sesleri çıkmaz oldu. Şimdilerde ne yapıyorlar bilmiyoruz. Ha!.. Bir de SADAT’ları var. AKP iktidarı diplomasiyi bırakıp yeni geçtiği askerle çözüm dış siyasetinde önemli bir yer tutuyor. Sakın ha!. SADAT’ı Mehdi’yi bekleyenler kulübü olarak görmeyin!.. Saray’da SETA kadar ağırlıkları var" yorumunu yapan Takan, polisin yerine kimlerin gelebileceğiyle ilgili ise şu öngörülerde bulundu:

"TÜRGEV kolluk güçleri… Ensar ordusu… Türkiye beyzbol gücü!.. İşi yine oraya getireceğim; Lütfen, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkeredeki “Cumhurbaşkanı” vurgularına tekrar bakın. Kaç defa  zikredilmiş?.. Tek başına Cumhurbaşkanına hangi olağanüstü yetkiler verilmiş?.. Türkiye bugüne kadar böyle bir tezkereye şahit olmamıştı!.. “İçerideki düzeni de sadece kolluk gücü ile sağlayamayacağız”… Bunların üst üste gelmesi asla tesadüf olamaz. AKP zihniyeti, tesadüflerle iş yapmaz!.. Farkında mısınız?.. Türkiye’nin bugünkü fotoğrafı, 1936 Almanya'sına çok benziyor!"

Yazının tamamı burada.