Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), bölgedeki operasyonlara karşı “Savaşı Türkiye’nin her yerine yayacağız” açıklamasını yaptı.


TAK’ın sitesinden yapılan yazılı bir açıklamada, örgütün ‘TC-AKP devletine karşı yeni bir savaş hamlesi başlattığını’ duyuruldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönelik havan toplarıyla yapılan saldırı eyleminin TAK militanlarınca yapıldığı hatırlatılan açıklamada, “Bu eylem TC-AKP faşist diktatörlüğünce Önder Apo’ya karşı sürdürülen İmralı İşkence Sistemi ve Kürt halkına yönelik başlatılan topyekün imha savaşına karşı başlattığımız yeni savaş hamlemizin başlangıcı olmaktadır’’ denildi.

CİZRE NE KADAR GÜVENLİKTEYSE, TÜRKİYE DE O KADAR GÜVENLİKTE OLACAK

Her gün kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden devletin tüm Kürt halkına karşı savaş yürüttüğünü savunan TAK’ın açıklaması şöyle devam etti: “Saldırılar, katliamlar sürdüğü müddetçe TAK olarak geliştirdiğimiz İntikam Savaşı’nı daha fazla büyüteceğiz. Savaşı Türkiye’nin her yerine yayacağız. Bugün helikopterle, tanklarla, her türlü silah ve bombayla üzerlerine ölüm yağdırılan Kürt çocukları, gençleri, anaları, yaşlıları, kadınları Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Nuseybin’de, Kerboran’da ne kadar güvenliktelerse, Türkiye’de de insanlar o kadar güvenlikte olacak.’’

PKK'NİN SAVAŞI BİZİ BAĞLAMAZ

PKK’nin savaş tarzını ‘fazlasıyla hümanist‘ olarak niteleyen TAK, “PKK ve diğer Kürt direniş örgütlerinin yürüttükleri savaştaki hedef perspektifleri, eylem tarz ve taktikleri konusunda mevcut TC faşizminin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaş tarz ve yöntemleri karşısında çok fazlasıyla ‘hümanist’ bir karakter taşımaktadır. Bu bağlamda bu direniş örgütlerinin hedef perspektifleri, eylem tarz, taktik ve biçimleri bizi bağlamadığı gibi TAK olarak kendimize biçtiğimiz misyon doğrultusunda kendi bağımsız eylem strateji, taktik, tarz ve yöntemlerimizi belirleyip uygulayacağız.” 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık gecesi düzenlenen saldırıda temizlik görevlilerinden 30 yaşındaki Zehra Yamaç hayatını kaybetmişti. TAK saldırıyı üstlendiğini duyururken, resmi makamlardan bir açıklama yapılmamıştı.

(Fotoğraf: Arşiv)