İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-86J tipi uçak 177 yolcusuyla saat 16.40’ta İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalktı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 17.45’te varmak üzere yola çıkan uçak saat 18.19’da inişe geçti.

Bu sırada kaza geçiren uçak pistten çıkıp üç parçaya bölündü. Alev alan uçaktaki yangın kısa sürede söndürülürken ambulanslar ve itfaiye araçları olay yerine sevk edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçaktaki yarıktan çıkıp kanatta yürüyerek uçağı terk eden kişiler görülüyor.

Uçakta 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğunu açıklayan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, can kaybının olmadığını ancak yaralıların bulunduğunu söyledi.

Turhan, “Şu anda yolcuların tahliyesini ekiplerimiz yapıyor. Şu ana kadar herhangi bir kayıp yok. Yaralanmalar var” dedi.

Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için izin bekleyen havadaki uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır” dedi