Ak Parti hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Sabah Gazetesi Fethullah Gülen’in bedduasına karşı bir haber yayınladı.

Sabah’ın haberi şöyle:

Diyanet İşleri'nden Gülen'e sert tepki: Müslümanlar birbirine beddua etmez. İslam ahlakına aykırıdır. Hz. Peygamber, İslam'a düşmanlık edene bile beddua etmemiştir

Fethullah Gülen'in kamuoyunda tartışma yaratan ve hayretle karşılanan bedduası, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Alo Fetva hattının İslam hukuku çerçevesinde beyan ettiği görüşlerde karşılık bulmadı. Diyanet, "Hz. Peygamber, İslâm'a düşmanlık gösterenlere bile beddua etmemiş, onların hidâyeti için dua etmiştir" görüşünü bildirdi. Bedduanın İslam dinindeki yeri ile ilgili SABAH'ın sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Halil Altuntaş, Müslümanların beddua etmekten kaçınarak, birbirinin hidayeti için dua etmesi gerektiğini belirtti.

ALO FETVA: İSLAM AHLAKINA UYMAZ

'Diyanet İşleri Başkanlığı'na vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Alo Fetva hattının uzmanları ise "beddua" ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Beddua etmek İslam ahlakı açısından doğru değildir. Kişilerin beddua etmekten uzak durması gerekir. Kişi içinden beddua etse bile o ahı Allah (cc) duyar."