Sabah Gazetesi’nin internet sitesindeki “Öldürülmesi caiz olan hayvanlar” başlıklı bir haber yapıldı.

Ajanimo.com'un yaptığı habere göre haberde, “Hayvanlardan beş tür var ki, ihramlının onları öldürmesinde bir günah yoktur: Karga, çaylak, akrep, fare ve ısırgan köpek.” ifadelerine yer verildi

Hayvanlara yapılan işkenceler, şiddet ve cinsel saldırının durdurulamadığı, hayvan haklarının hiçe sayıldığı Türkiye'de yapılan “Öldürülmesi caiz olan hayvanlar” haberi akıllara durgunluk verdi.

‘ISIRGAN BİR KÖPEĞİ ÖLDÜRMEKTE GÜNAH YOKTUR’

Haberde bazı hayvanları öldürmenin günah olmadığını ayetler ile savunan gazete, “Beş (tür hayvan var ki), onları Harem’de ve ihramlı iken öldürmekte bir günah yoktur: Fare, akrep, karga, çaylak ve ısırgan köpek..”

‘Isırgan bir köpeğin’ öldürülmesinde günah olmadığını belirten haberde, diğer hayvanlar da ‘saldırırlarsa, onları da öldürmesinde bir sakınca yok­tur’ deniliyor!

Haberini ayetlere dayandırarak devam eden gazete, “Yılan, ak­rep, fare, kurt, karga ve çaylak hakkında ise, Resulüllah (s.a.v.) Efen­dimiz bunların hilde de, haremde de öldürülmelerini emretmiştir.” şeklinde yazdı.

Yine ayetlerden yola çıkarak bu sefer de Hazreti Muhammed’in hayvanlar ile ilgili sözleriyle devam eden gazete, “Evdeki canlıları öldürmeden dışarı atmanın yollarını arayacağız. Her canlının hayatını korumaya gayret göstereceğiz. Buna rağmen onlara engel olamıyor ve bize zarar veriyorsa, onları öldürmek caizdir, haram değildir. Dışarıda bize zararı olmayan hayvanları öldürmek gibi bir anlayış kesinlikle doğru değildir. En azından mekruhtur. Fare gibi zararlı hayvanları evden uzaklaştırmak gerekir. Eğer uzaklaştırmanın bir yolu yoksa o zaman öldürmenin de bir sakıncası olmaz. Bunun için evde kedi bulundurmak (farelere karşı) en güzel yoldur” şeklinde yazdı.

Gazetenin haberinde son olarak, Resulullah (sav) dört hayvanın öldürülmesini yasaklamıştır.: “Karınca, an, hüdhüd, surad (sarı ve yeşil renkli ağaçkakan kuşu).” denildi

Sabah Gazetesi, gelen tepkiler üzerine haberi sitesinden kaldırdı.