Usta oyuncu Rutkay Aziz, 27. Adana Altın Koza Film Festivali'nde aldığı Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü, Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) ve tüm sağlık emekçilerine adadı. TTB, Rutkay Aziz’e teşekkür etmek amacıyla tören düzenledi.

İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleşen törende söz alan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman salgın sürecinde tüm sağlık emekçilerini koronavirüse karşı yoğun mücadele verdiklerini ve kendi hayatlarından fedakarlık yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Hekimler çok yorgun ve bitkin hissediyorlardı ama birden bire bir haber medyaya yansıdı. Değerli sanatçımız Rutkay Aziz kendisine verilen 27. Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü bizlere ithaf ettiğini söyledi. Türkiye'de bir onur bir gurur yayıldı. Herkes birbirine haber verdi. Sosyal medyada paylaşıldı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Onur verdiniz. Çok ihtiyacımız vardı bu dönemde. Tekrar tüm sağlık çalışanları adına sizi alkışlıyorum.”

En çok onuru hekimlerin hakettiğini söyleyen Rutkay Aziz ise “Benim için şu birliktelik bana adeta bir ödül daha verdi. O yüzden çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“O kadar kirli bir süreçten geçiyoruz ki siz bu onuru benden çok daha fazla hakediyordunuz” diyen Aziz sözlerine şöyle devam etti:

“Onuru sizin hakettiğinizi anlamayanlar var. Bırakın anlamasınlar. Onlar bir gün geldikleri gibi gidecekler. Ama bizler Türkiye’yi aydınlık günlere taşıyacağız buna inanıyorum. Bir şeye daha inanıyorum ki öncelikle tiyatro sanatçısı olarak toplumcu gerçekçi bir tiyatro yaparak insanın yaşama sanatına katkı sağlamak gibi soylu bir görevimiz oldu. Ben her zaman tiyatroyla tıpla uğraşan arkadaşlarımı birleştiririm. Siz sağlık emekçileri de insanın yaşama sanatı için emek veren kavga veren bu soylu sanatın soylu insanlarısınız. O yüzden biz olsak da olmasak da olur. Ama sağlık emekçileri olduğu sürece bu memleketin, bu geleceğin can güvenliğine eş değer olacaksınız. İyi ki varsınız”

Konuşmaların ardından Rutkay Aziz, Altın Koza Film Festivali'nde aldığı ödülü Sinan Adıyaman’a teslim etti.