RIA Novosti’ya konuşan birlik başkanı Ara Abrahamian, “Rusya’daki Ermeniler Birliği, bu tasarıyı tümüyle desteklerken, Rusya Federasyonu’nun güvenliğini artırmak için gerekli olduğuna inanıyor” dedi; Duma’daki temsilcilere seslenerek, “Sizleri bu denli önemli bir tasarıyı desteklemeye çağırıyoruz” diye konuştu.


Yeni bir katliamı engellemek için

Rusya’daki Ermeniler Birliği Başkanı Abrahamian şunları söyledi: “Böyle bir yasa tasarısının kabul edilmesi, Rusya Federasyonu’nda, Ermeni Soykırımı’nın inkârına ve soykırımla ilgili tarihsel gerçeklerin tahrif edilmesine karşı ciddi ve sistematik bir mekanizma oluşturacak. Medyadaki yanlış bilgilendirmeler engellenecek ve rüşvet alan gazeteciler, her türlü ‘uzman’ ve hükümet görevlisi, Rusya vatandaşlarını yanlış yönlendirip, ölülerin hatırasına zarar veremeyecek. Türkiye hükümetinin benzer bir olayı tekrarlamasını engellemek için de ciddi bir temel oluşturulacak.”

İnkarın cezası ağır

Eğer tasarı yasalaşırsa, kamusal alanda soykırımı inkar eden kişiler ya 300 bin Ruble’ye kadar veya en fazla iki yıllık gelirlerini kapsayacak şekilde cezalandırılacak ya da üç yıla kadar kamu hizmetinde bulunacak veya aynı süreyi kapsayacak şekilde hapis cezasına çarptırılacak.

İnkar eden kişi eğer resmi görevdeyse ya da ana inkarı akım medya aracılığıyla yapmışsa, ya 100 bin Ruble’den 500 bin Ruble’ye kadar para cezası veya üç yıla kadar gelirlerini kapsayacak şekilde cezalandırılacak, ya da beş yıla kadar kamu hizmette bulunacak veya aynı süreyi kapsayacak şekilde hapis cezasına çarptırılacak.