Türk hava sahasını ihlal ettiği iddia edilen bir savaş uçağı, Hatay’ın Yayla Dağı ilçesinin karşısındaki Yamadır köyü yakınlarında düşürüldü.

Uçağın düşürülmesine ilişkin Reuters'a bilgi veren Türk bir askeri  yetkili, uçağın Türk F16'ları tarafından vurulduğunu söyledi. Ancak yetkili, düşürülmeden önce uyarılan uçağın, hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

RUSYA: UÇAĞIMIZ YERDEN VURULARAK DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus SU 24 tipi uçağın, 6000 metre yüksekteyken yerden vurularak düşürüldüğünü açıkladı. Açıklamada ayrıca, uçağın hava olduğu süre boyunca Türk hava sahasını ihlal etmediği ve bunun kanıtlanabileceği vurgulandı.

10.42 Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi hadisesini yakinen takip ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan olaya ilişkin bilgi aldığı da aktarıldı.

10.37 Uçağın düştüğü Yayladağı'nda savrulan parçalar nedeniyle iki kişi yaralandı. 

Öte yandan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdığı iddia edildi.