Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun El Bab’da IŞİD’i vurduğunu ve Türkiye ile daha önceden kararlaştırılan sınır çizgisine ulaştığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Rusya’nın havadan desteğiyle El Bab yakınlarındaki bir IŞİD hedefini vurduğu ve stratejik bir yolun kontrolünün ele geçirildiği belirtildi.

El Bab yakınlarındaki Tadif kasabasında gerçekleştirilen operasyonda 650 militan öldürüldü. Ordu, IŞİD'in 'kalesi' Rakka’ya çıkan stratejik bir yolun da kontrolünü geri aldı.

Tadif’teki operasyonlarda ayrıca militanlara ait iki tank, dört zırhlı personel taşıyıcı, ağır silahlarla dolu 18 arazi aracı, 7 havan topu ve 6 otomobil imha edildi.

Açıklamada Tadif’in, militanların El Bab yakınlarındaki en güçlü 'kalelerinden' biri olduğu ve denetimi ele geçirilen yolun militanlar tarafından silah ve cephanelik alımında kullanıldığı vurgulandı.

Öte yandan açıklamada "Tadif'teki ilerlemenin sonucunda Suriye ordusu, Türkiye ile üzerinde mutabık kalınan ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bulunduğu geçici sınır çizgisine ilerledi" ifadesi yer aldı.

(Kaynak: Sputnik)